Polimèriques és un projecte fotogràfic que proposa un joc visual a partir d’un element emblema del món contemporani: les bosses de plàstic. Objecte prosaic, poc valorat i present pertot, s’ha erigit alhora com un símbol de la nostra societat, definida per un capitalisme desfermat, el consum massiu i l’agressió mediambiental.
Després de ser utilitzades, les bosses de plàstic emprenen tot sovint una vida pròpia i comencen a formar part del medi natural. Les veiem abandonades per tot arreu o volant lliurement.
Representar l'instant en què aquestes bosses, que nosaltres hem llençat, estan a punt de caure a terra i d’emprendre una vida en llibertat, sintetitza la repercussió dels nostres actes: la bossa pot caure o no pot caure.
La sèrie explora la plasticitat d’aquests objectes, convidant a una mirada sarcàstica on la bellesa de la forma contrasta amb la seva naturalesa contaminant. Fotografiades en suspensió, com si fóssin una obra d'art i amb un deix reverencial, revelen el seu caràcter d’icona i apunten a una nostàlgia futura: la seva prohibició ja està en marxa en diversos països.
Back to Top